~~ דלורית בתימין, מוסקט ושמן זית ~~



החלק הכי קשה במתכון הזה זה לחתוך את הדלורית לאורך לשני חלקים שווים. כל השאר? קלי קלות והתמורה גדולה: המרקם המתקבל מאפית חצי הדלוריות פשוט נהדר, כמו מחית קרמית עשירה בטעם מרוכז, ואין שום קשר למרקם המימי של אחותה הגדולה, הדלעת.

אפשר להגיש אותן כמנות אישיות או לסדר אותן על מגש במרכז השולחן וכל אחד לוקח בעזרת כף מעט מן התוכן לצלחת.

מצרכים ל- 6 מנות (חצי דלורית למנה)

תבשיל בורגול - דלעת
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות (1 ס"מ)
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מותוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אגוז מוסקט
כף שמן זית
כוס בורגול גס מושרה שעתיים במים פושרים
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
שמן זית

דלורית אפויה
3 דלוריות
רבע כוס שמן זית
חצי כפית אגוז מוסקט מוגרד
6 גבעולי תימין טרי
מלח גס

לקישוט
50 גרם זרעי דלעת (גריעני דלעת)

מכינים את התבשיל
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה
בקערה בינונית מערבבים את קוביות הדלעת, התבלינים ושמן הזית, יוצקים לתבנית בשיכבה אחידה ואופים עד שהקוביות רכות, כ- 15 דקות.
מסננים את הבורגול (לוחצים עם הידיים) ושמים אותו בקערה. מוסיפים את קוביות הלדעת המוכנות, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, ושום קצוץ, מערבבים ושומרים בצד.

מכינים את הדלורית
מחממים תנור ל- 180 מעלות
חותכים את הדלוריות ל- 2 חצאים, לאורכן, בעזרת סכין משוננת גדולה, מרוקנים את החלק החלול, ומסדרים אותן על תבנית גדולה מרופדת נייר אפיה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
מברישים בשמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, תימים ומלח גס ואופים עד שהדלורית רכה , בערך 40 דקות (בודקים עם סכין)

הגשה
מכניסים לחלק החלול 2 כפות גדושות מן התבשיל , מקשטים בזרעי דלעת ומגישים בטמפרטורת החדר.




ועכשיו אני רוצה להפנות את תשומת ליבכם לאתר של מאיה מרום "בצק אלים" , שהכרתי בשם "מרלקש" במטבח של איה לפני ...לפני המון זמן.

מתוך האתר : " מאיה מבלה את רוב זמנה בלעשות שטויות במטבח, לעשות ספינינג, לעצב אתרים [...]
בצק אלים נפתח במרץ 2007 כמקור אלטרנטיבי למתכונים הבינוניים שמציפים את השוק (ואת תוצאות החיפוש בגוגל).
בגיל 22, כשמאיה עזבה את הבית ועברה לגור ברמת גן היא מצאה דירה מעולה עם מטבח ענק ומואר שרק דרש שתלכלך ותבשל בו כל היום. זה הלך טוב עם העובדה שהיא הייתה סטודנטית רעבה וענייה עם קצת זמן פנוי. את רוב המתכונים הוציאה מהאינטרנט, ורובם היו כשלונות מוחלטים, בגלל חוסר פירוט נפשע. אז היא החליטה ללכת לקיצוניות ההפוכה ולפתוח מקום בו המתכונים מפורטים [...] החל מאוגוסט 2008, מאיה מתחזקת טור שבועי במוסף  "זמנים מודרניים " בידיעות אחרונות. "


עכשיו מאיה גם הוציאה חוברת מתכונים בפורמט של מגזין ואני עושה כיפק גדול לרגל הגיליון הראשון שיצא לאור!
ברכות, מזל טוב והמון הצלחה!
מרילין

(מתכון לדבר המדהים שלמעלה ב"ה בהקדם, בלי נדר בלי קבלה)

3 תגובות:

Winnie אמר/ה...

זה נראה פשוט חלומי.
דיאטטי או לא - זה פשוט נראה ונשמע מאד מאד טעים!

אנונימי אמר/ה...

בס"ד
נראה מדהים!
שבת שלום חודש טוב ותודה.

פיית העוגיות אמר/ה...

איזו מנה משגעת!
נפלאה לגמרי מבחינת שילוב הטעמים, המרקמים והצבעים
אהבתי מאוד
הכל אצלך תמיד נפלא וחגיגי :)