~~ אני חושבת שיש לך חומר טוב ~~


כשאביגיל מייזליק פנתה אלי , לא ממש הגבתי, לא ממש הבנתי, קצת הדחקתי, קצת התעלמתי..מה לי ולזה? אבל המילים עשו את שלהם וכל יום קראתי שוב ושוב את המילים:

על פניו התעלמות ושתיקה...אבל בפנים...בפנים מה שהלך!
נוצר בתוכי כמו הר געש ובלי שארצה הספר נכתב בראשי מילה אחרי מילה, מתכון אחרי מתכון, לא הייתה לי שום שליטה על כך, אבל המשכתי להדחיק והכל נשאר סגור אטום בתוך הראש. ביני ולביני.

שאלות רבות הסתובבו לי בראש, כיצד כותבים ספר? בלוג לחוד וספר לחוד! ואיך מצלמים? איך מבשלים לצילומים? כותבים את הספר ואחר כך מצלמים? או שמה להיפך? או אולי במקביל? איפה מצלמים? בסטודיו?בבית? מסיעים את האוכל? לא נשפך? לא נשבר? הנושא של הצילומים והבישולים מאוד סיקרן אותי, והרי כמה זמן אפשר להשתיק את החתול?

אז עשיתי צעד בלתי מחייב..פניתי לאביגיל




ואז פגשתי אותה
(-:

הייתה לי זכות גדולה מאוד להיות במטבח של אביגיל, לפגוש את ילדיה המקסימים, לצפות בה בזמן הכנת המנות לצילום (ואפילו קצת לעזור! איזה כיף!) וגם לצפות בסטים של צילומים שכללו צלם (דניאל לילה) סטייליסטית (מיכל ליבוביץ) וכמובן אביגיל. המפגש עם אביגיל היה כל כך נעים, כל כך כיפי. יש בה נינוחות כזו בדיבור, בעשיה.

לא דברתי הרבה...אבל הקשבתי, ראיתי, ובעיקר ראיתי כי טוב.
אבל עדיין לא העלתי את הסוגיה. והיא מצדה כיבדה את שתיקתי.

כשהגיע זמן הפרידה, קיבלתי מאביגיל במתנה את הספר שלה "מתוק בלב" עם הקדשה מקסימה. בבית, כולם התעלפו מהתמונות של הספר והתחילו "להזמין" עוגות , ביקשו את עוגת אגוזי לוז ומוס נוגט, ואת עוגת בננה ודבש הפוכה, וכמובן את ה פטיפור שוקולד תפוז, וגם דחוף את המוס דובדבנים בגביעים יפים. אבל המתכון שרציתי להכין קודם היה הראשון בספר: "עוגת מוס תותים וקצפת" ורק חכיתי לתותים שיבוא כדי להכין אותו. ואז הם הגיעו!

מה שאהבתי במתכון זה מוס תותים הנהדר: מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 40 גרם פודינג וניל וכף ליקר תפוז ומצרפים לו 2 כוסות תותים טריים מרוסקים. יו כמה שזה טעים.



ועכשיו שנרגעתי אני יכולה לעבור למתכון הבא..

17 תגובות:

סיוית אמר/ה...

כל מילה בסלע!
מסכימה בהחלט עם אביגיל, המתכונים שלך מככבים ומשדרגים לי את המטבח והמשפחה כ"כ שמחה...

אנונימי אמר/ה...

ואני מאד מתחברת לאסטטיקה ולכך שאת יודעת להגיש את הדברים בצורה הראויה...
מעבר לכל המסביב, הכל נעשה לכבוד שבת ומצולם על השולחן של שבת (הערוך!) זה העונג האמיתי!

לכי על זה כולם מפרגנים!

רות אמר/ה...

שילוב מנצח, תאמיני ותצליחי. חשים מבעד המסך את ההתרגשות ...והאושר. יישר כח

מיכל אמר/ה...

כל מתכון שלך מבורך
תוציאי ספר ובע"ה יהיה לו ביקוש גדול

rivka אמר/ה...

בהצלחה!

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

כל הכבוד !
איך שנולד לך בלוג מוצלח כך יוולד גם הספר.
בהצלחה !
חני הראל

השריף אמר/ה...

מרלין
האמיני והצליחי , יש לך גם יכולת סיפור מדהימה ויש לך מתכונים מנצחים
ויעידו על כך בני ביתי ש"מכירים" את מרלין הקוסמת".


קבלי חיבוק וחיזוק

בעז"ה תעשי ותצליחי

אורי מהלל אמר/ה...

מרלין יקרה
בהצלחה רבה !!!!

שה' יהיה בעזרך , עשי והצליחי .

אמונה ש

איריס אמר/ה...

את מצחיקה, שנונה, כותבת כל כך יפה והמתכונים... אין מה להגיד.
את יכולה בקלות לכתוב ספר, מבטיחה לקנות.

איריס אמר/ה...

את מצחיקה, שנונה, כותבת כל כך יפה והמתכונים... אין מה להגיד.
את יכולה בקלות לכתוב ספר, מבטיחה לקנות.

ליאת לאה אמר/ה...

בס"ד

מרילין היקרה,

זה פשוט מתבקש.יש לציין שכבעלת תשובה
ההכנות לשבת עבורי הן קודש,משום שפתאום גיליתי את קדושת השבת.
ואת עוזרת לי לקדש אותה יותר

יישר כח ,ברכה והצלחה

נעה אמר/ה...

יקירה,

בטוחה שתצליחי בכל מעשה ידיך.

נעה

אנונימי אמר/ה...

מה השאלה בכלל?
קדימה לעבודה וחבל על כל רגע!
זה רעיון גאוני שאני לא מבינה איך הוא לא עלה קודם...
אני הראשונה שקונה את הספר ב"נ, עלי והצליחי!
גלית

אנונימי אמר/ה...

ברור שאת צריכה לרוץ על זה!!!!
הרבה הצלחה!
מחכה בציפיה...
אורית

אנונימי אמר/ה...

מרלין, אני חושבת שהספר שתכתבי יהיה מיוחד , אם תלווי את מתכוניך בסיפורים המיוחדים שלך המתובלים בהומור .בתמונות משולחנך הערוך. אני בטוח קונה

אנונימי אמר/ה...

מסכימה אם כל מה שנאמר כאן יקרה...
ומוסיפה שיהיה בהצלחה♥

נשיקות חמות
שונטל

קושקוש אמר/ה...

ורק אני לא הגבתי??:-)

אשה מיוחדת ונפלאה שכמוך!! כשהספר יהיה כתוב - הוא באמת יהיה זמין לכולם:-) ולא רק למי שזכתה לגלות את הבלוג המדהים שלך
את האהבה שלך לשבת לחגים את הלב שאת מכניסה באוכל - זה יכול למלא בתים רבים
בהצלחה