~~ פאי תפוחים ואגוזים ~~


שלוש שכבות של עונג..בצק פריך וחמאתי, תפוחים בטעם קרמל
ומעל הכל פירורים עם אגוזים לרוב

במקור הפאי מופיע עם צימוקים וקלבדוס - אבל הפעם
העדפתי טעמים ראשוניים יותר
.

.מצרכים לקלתית
שתי כוסות קמח מנופה
ארבע כפות סוכר
קורט מלח
מאה חמישים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
שתי
כפות מי קרח

.

לציפוי
שש כפות סוכר חום
שש כפות אגוזים קצוצים
שבע כפות קמח
שבעים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

.
למלית
שישים גרם חמאה
שש תפוחי עץ גרני סמיט, קלופים וחתוכים לשמיניות
ארבע כפות סוכר

.
.
הכנת הקלתית
במעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה
עד שמתקבלת תערובת פירורית
מערבבים את הביצה עם המים
מוסיפים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד
צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים ושומרים במקרר שעה
מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ
מרפדים בו את התבנית, כף שיכסה את התחתית והדפנות
דוקרים את התחתית במזלג ושומרים במקרר כחצי שעה
מחממים מראש תנור לחום בינוני 180
מכסים את הבצק בנייר אפייה, ושמים עליו קיטניות יבשות למשקל
אופים כ-15 דקות, מוציאים מהתנור, מסירים את השעועית והנייר, ומצננים
.

.
הכנת הציפוי
שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי
בעזרת האצבעות יוצרים פירורים ושומרים בצד
.

.הכנת המלית
ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים כ-15 דקות
.

הרכבה ואפיה
משטחים את התפוחים בקלתית, זורים מעל את הציפוי
ואופים כ-25 דקות עד שהציפוי מזהיב

.

אין תגובות: