הבצק נמס בפה, הריבה טעימה ויפה - פשוט חגיגה לחיך ולעין
~
לפני כשבועיים בזמן שנפשנו בקיסריה נכנסנו לסופר...וכשכולם חיפשו לקנות קוטג' ועגבניות, נפלו עיניי על "האוסף המתוק של על השולחן" במבצע. התמונה של עוגיות אלו הופיעה על הכריכה ולא
הצלחתי להוריד מהם את העיניים - הייתי חייבת להכין אותן
הצלחתי להוריד מהם את העיניים - הייתי חייבת להכין אותן
~
במקור הן נקראות עוגיות שקדים עם בריכת ריבה צבעונית אבל כאן..השם לא משנה - הטעם והיופי מדברים בזכות עצמם.
.
מצרכיםשלוש מאות גרם קמחעשרים גרם קורנפלורשישים גרם אבקת סוכרשלושים גרם שקדים קצוציםחצי כפית תמצית שקדיםמאתיים שלושים גרם חמאה
למלית
ריבה ושקדים פרוסים
הכנהבמיקסר מערבבים יחד את הקמח, הקורנפלור אבקת הסוכר
ואת השקדים הקצוציםמוסיפים את התמצית, מערבבים ומצרפים את החמאהמפסיקים את המיקסר מיד כשהבצק מתגבשיוצרים כדור, עוטפים בניילון ושומרים במקרר חצי שעהמחממים תנור ל- 180 מעלותיוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם במרווחים בתבנית מרופדת נייר אפיהעושים חור במרכז כל עוגיה בעזרת אצבע או ידית כף עץממלאים בריבה ומקשטים בשקד פרוסאופים חצי שעה או עד שזהוב בהיר
ואת השקדים הקצוציםמוסיפים את התמצית, מערבבים ומצרפים את החמאהמפסיקים את המיקסר מיד כשהבצק מתגבשיוצרים כדור, עוטפים בניילון ושומרים במקרר חצי שעהמחממים תנור ל- 180 מעלותיוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם במרווחים בתבנית מרופדת נייר אפיהעושים חור במרכז כל עוגיה בעזרת אצבע או ידית כף עץממלאים בריבה ומקשטים בשקד פרוסאופים חצי שעה או עד שזהוב בהיר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה