~~ לחם שאור עם קימל ~~


הלחם הזה הוא הלחם הראשון שלי שתפח בכוחו הבלעדי של השאור   לא הייתי פה אף טיפת תוספת שמרים
הלחם מעולה, התוספת של הקימל מחמיאה לו וכמו האחים שלו, הוא מתחסל די מהר




.
.
מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
שש כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
כף זרעי קימל
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
עוד טיפה קמח לקימוח המשטח
.


הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד שש כוסות קמח, המלח והקימל
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח - 3 כפות לכל היותר
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים מכוסה עד שמכפיל את נפחו - כחמש, שש שעות
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת מחלקים לשני כדורים
מכל כדור יוצרים כיכר מאורכת והדוקה
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה
מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי


אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור מפזרים מעט קמח מלא
חורצים בעזרת סכין חדה מאוד מספר חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוהה מאוד 15 דקות
ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות עד ששחום יפה, גם מלמטה

אין תגובות: