זו וריאציה על הלחם שאור הראשון שהכנתי לפני שבועיים כחודש אחרי שיצרתי את גור השאור שלי
יצא מעולה, במרקם ובטעמים - והיה יותר ממענג לאכול אותו עם גבינות טעימות (חמאה, רוקפור, קממבר, ברי) ועלי חסה
יצא מעולה, במרקם ובטעמים - והיה יותר ממענג לאכול אותו עם גבינות טעימות (חמאה, רוקפור, קממבר, ברי) ועלי חסה
~
מומלץ בחום
מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
שש עד שבע כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
כפית וחצי שמרים יבשים
שש עד שבע כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
כפית וחצי שמרים יבשים
שלוש כפות אורגנו טרי
שתי כפות עגבניות מיובשות קצוצות
שלוש כפות זרעי חמניות
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
הבצק אחרי תפיחה ראשונה
הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד
שש כוסות קמח, המלח השמרים האורגנו, העגבניות והחמניות
.יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות - אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח
מתפיחים מכוסה עד שמכפיל את נפחו - שעה וחצי בחום של היום
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת
מחלקים לשני כדורים, ומכל אחד יוצרים כיכר מהודקת
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר
מכסים ומתפיחים עוד כשעה
.יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות - אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח
מתפיחים מכוסה עד שמכפיל את נפחו - שעה וחצי בחום של היום
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת
מחלקים לשני כדורים, ומכל אחד יוצרים כיכר מהודקת
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר
מכסים ומתפיחים עוד כשעה
אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית
כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור חורצים בעזרת
סכין חדה מאוד 3- 4 חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוה מאוד 15 דקות
ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות, עד ששחום יפה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית
כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור חורצים בעזרת
סכין חדה מאוד 3- 4 חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוה מאוד 15 דקות
ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות, עד ששחום יפה
ועכשיו איך לעשות כדי שהלחם יהי עוד יותר מוצלח?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה