~~ לחם זעתר ובצל מטוגן ~~


לחם פשוט להכנה, שטעמו מיוחד ומרקמו עדין
הגישו עם מטבל שמן זית וסלט ירקות ותראו שלא נשאר ממנו פירור
אתמול הוגש לצד מרק מהביל..מממ איזה טוב שיש חורף


מצרכיםקילו קמח מנופה
שתי כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
חצי כוס זעתר
בצל קצוץ מטוגן במעט שמן זית
שלוש כוסות מים חמימים
שמן זית לשימון הידיים והבצק

הכנה
בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים
מצרפים את החומרים הלחים - רטובים ולשים עד שמתקבל
בצק רך ונעים
הבצק דביק מעט, ולכן נוח יותר ללוש אותו בידיים משומנות בשמן זית
מורחים את הבצק ואת הקערה בשמן זית, מכסים ומניחים לתפיחה
כשעה או עד שמכפיל את נפחו
לשים שוב מספר דקות, מחלקים ל- 3 חלקים
משמנים 3 תבניות אפיה מאורכות ושמים בהן את הכיכרות
הכיכרות צריכים להגיע עד לחצי גובה התבנית
מכסים ומתפיחים שוב כ- 40 דקות ומחממים את התנור לחום בינוני
חורצים בכל כיכר בסכין חדה, מפזרים
מעט קמח ואופים כ- 45 דקות
או עד שהקרום החיצוני מתקשה והחלק התחתון
משמיע צליל
חלול בהקשה












אין תגובות: