פירסמתי פעם מתכון של במיה, אבל זה הרבה יותר טעים: קצת חמוץ, קצת מתוק, והמון רוטב שנספג היטב באורז. את המתכון הכינה זהבה אצלי בבית, וכמו כל מה שהיא מכינה, ממש התענגנו. זהבה, אני מנצלת את ההיזדמנות לאחל לך מזל טוב על הולדת הנכד החדש ב"ה שתרווי ממנו רוב נחת
~
מצרכים
שקית במיה קפואה מופשרת - 600 גרם
רבע כוס שמן
חמש עגבניות בשלות מגורדות
שש שיני שום קצוצות
שתי כפות רסק עגבניות
חמש עגבניות בשלות מגורדות
שש שיני שום קצוצות
שתי כפות רסק עגבניות
חצי כפית מלח לימון
כפית שטוחה סוכר
כפית אבקת מרק עוף
כפית שטוחה סוכר
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
רבע צרור עלי נענע
ההכנה
מסירים את העוקצים מהבמיה בזהירות, רק את הקצה, כדי שלא לפגוע בירק ולחשוף אותו
מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבמיה עד שהיא מתחילה להשחים, כדי שבמהלך הבישול היא לא תהפוך לרירית
מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבמיה עד שהיא מתחילה להשחים, כדי שבמהלך הבישול היא לא תהפוך לרירית
מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות המגוררות, את רסק העגבניות, שיני השום ומים בגובה שלושת רבעי הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מוסיפים לסיר את את הבמיה, מלח הלימון, הסוכר והתבלינים, ומבשלים עוד כחצי שעה. כמה דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר את עלי הנענע
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה