הנה חלה עגולה מסוג אחר (בעבר פירסמתי חלת דבש עגולה) בקלי קלות להכנה וכצ'ופר, התהליך מאוד מהנה. אפשר כמובן לקשט כמו שרוצים, לשחק עם זרעים / צבעים / תוספות לפי מה שיש בבית. הכנתי בכמה גירסאות, אבל רק את זו צילמתי מפאת זמן.
ב"ה בהמשך אצלם את האחרות שהקפאתי לכבוד החג ואצרף אותן לכאן. שימו לב, אני לא נותנת כאן מתכון לחלות כי אפשר להכין את הצורה עם כל בצק, ולא הבצק כאן הוא החשוב אלה יותר הצורה ההנחיות הן לבצק מקילו קמח: מכינים את הבצק ערב קודם משמנים במעט שמן ושומרים במקרר לילה שלם כשהבצק מכוסה בניילון. למחרת עוסקים בעיצוב או " פסונאג' " בשפה מקצועית
~
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים כדי ליצור 4 חלות עגולות: עובדים כל פעם על חלק אחד ושומרים את השאר במקרר
~
על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול שטוח בערך בקוטר של 20 סנטימטר. מעבירים לנייר אפיה המונח על תבנית
~
מברישים את מרכז הבצק בביצה, בצורה של מעגל פנימי ומפזרים שומשום. אני השמשתי בתבנית רינג כדי שיצא לי מדויק ופיזרתי את השומשום כשהתבנית מונחת במרכז
~
מברישים בביצה מעגל חיצוני למעגל הזה, ומפזרים קצח כדאי להשתמש במכחול דק..אבל בעצם זה תלוי בדוגמה שרוצים ליצור
~
מברישים בביצה את כל שאר החלה, ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים את הבצק מהמרכז כלפי חוץ, כמו קרניים של שמש. החתכים הם לעומק ממש, אבל בזמן ההתפחה החלקים מתחברים ויוצרים
את הדוגמה היפה שרואים בתמונה
את הדוגמה היפה שרואים בתמונה
~
מסדרים זרעי חמניות (או דלעת) למעלה, סביב מעגל הקצח
~
זהוא, מתפיחים כשעה, אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהחלה מקבלת צבע יפה
שנה טובה
4 תגובות:
שלום לך מרילין ותודה רבה על המתכונים הנהדרים
רציתי לשאול
איפוה המתכון
אני מאחלת שנה פוריה לך ולמשפחתך
וגם לבלוגך
בתודה מראש ס.ס
אין אין על היופי הזה !
100ממת החלה ואני בטוחה שיופיה מעיד גם על טעמה !
תודה ,
שנה טובה ונהדרת , חג שמח של ביחד בחום ואהבה , ושיהיה לך ולבני הבית החג הכי נפלא !
שרית-ב
♥
♥
♥
אין מילים !
פשוט מקסים!
שנה טובה ומתוקה לכולכם!
שנה טובה ומתוקה
איזה כיף שיש מתכונים מפורטים ומאד קלים ונוחים לעבודה
אתר מקסים הצלחה וברכה
חג שמח
הוסף רשומת תגובה