דפי אורז ממולאים ירקות פריכים, אטריות אורז ואפרסמון ~~

Feuilles de riz au cruditee, pates de riz et kaki (ou mangue, en saison)
 
 
 
גם ארוחת ערב מהירה וכיפית וגם להיט בכל אירוע: גם יפה, גם טעים וגם דל קלוריות. נתתי כאן הצעה לשילוב ירקות שאצלנו אוהבים במיוחד, אבל למעשה אפשר לגוון למלא בעוד אין ספור אפשרויות. מגישים לצד רוטב פיקנטי להנאה מושלמת.
 
את המנה הכנתי עבור מגזין "טעימות" מבית משפחה. הצוות דניאל לילה ונעה קרניק הגיע לקראת ערב לצילומים שנמשכו אל תוך הלילה (צילמנו עוד דברים), צירפתי כמה תמונות אווירה למטה.
התמונה מתוך המחשב של דניאל לילה
 
 
מצרכים לרוטב
1/2 כוס רוטב סויה
1/2  כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף, לפי הטעם
כפית גדושה ממרח בוטנים
כף כוסברה קצוצה
 
למילוי:
2 גזרים חתוכים לג 'וליאנים (גפרורים) באורך 6 ס"מ
רבע כרוב סגול קטן פרוס דק
בצל ירקות חתוך למקטעים של 6 ס"מ
1 אפרסמון חתוך לאצבעות דקות באורך 6 ס"מ
20 עלי כוסברה
1/4 חבילה של אטריות אורז מבושלות לפי הוראות הייצרן
20 דפי אורז
קערה בינונית שטוחה עם מים
 
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים למרקם אחיד.
מכינים את העלים: לוקחים עלה אחד, טובלים אותו במים ל- 20 שניות ומוציאים למשטח עבודה. מסדרים את הירקות בחלק התחנון של העלה: שורה קטנה של גזר, מעליהם שורה של בצל ירוק, מעליהם מעט אטריות אורז, מעליהם שורה של אפרסמון, מעליהם מעט כרוב ומעל הכל עלה כוסברה אחד. מקפלים את שני צדדי העלה על המלית ומגלגלים לגליל כלפי מעלה עד לסגירה.  חוזרים על אותה פעולה עם שאר העלים. מגישים לצד המטבל
 

פורקים תיקים ומאתחלים את המחשב

מתחילים להכין את הסט - קודם כל משטח
 
 

המצלמה מיישרת מבט ודניאל לילה מטייל

 
כאן רואים את דפי האורז שהכינה והביאה לי חברתי רבקה כחודש לפני שנערכו הצילומים.
דפים אלו שהיא הביאה לי נתנו את ההשראה למנה שלי, וביום הצילומים רבקה הייתה נוכחת ועזרה לי בגלגול הדפים או יותר נכון לקחה את כל המנה על עצמה ועמדה במטבח מול ערימה של דפים וירקות וגלגלה בחיוך ובדביקות אל מול דרישות הצוות: "קצר יותר! ארוך יותר! דק יותר! עגול יותר! פחות כרוב! יותר גזר! ועוד".
 
לרבקה תודה על הדפים המדוגמים


אין תגובות: