~~ מאפה בשר ופיטריות ברוטב פיטריות ~~

לפרוס לעיני הסעודים

מאפה טעים וחגיגי שאותו אני מגישה שלם על השולחן ופורסת לעיני הסעודים. יחד עם רוטב עשיר וסלטים רעננים הנה לנו סעודה שלמה

מצרכים למאפה
בצק עלים
מעט שמן
בצל קצוץ
250 גרם בשר טחון
כפית טמין
סלסלה של פיטריות טריות קצוצות
כף פירורי לחם
חלמון ביצה
מלח - פלפל
חלבון ביצה - לדבק
ביצה שלמה או חלמון בלבד - להברשה
.
. מצרכים לרוטב
בצל קטן קצוץ
סלסלת פיטריות טריות קצוצות - פחות ארבע פיטריות שהופרשו לצורך המאפה
גבעול טימין
כפית מרק בטעם פיטריות
חצי גבעול רוזמרין
עלי דפנה
רבע כוס יין לבן יבש
מיכל שמנת צימחית להקרמה
מלח - פלפל
חופן עירית קצוצה


הכנת המילוי
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר, הפיטריות ואת הטימין
מכבים את האש כאשר הבשר מוכן
בקערה שמים את תערבות הבשר, מוסיפים את החלמון, פירורי לחם
מתבלים במלח ופלפל ומקררים מעט


.הכנת המאפה
מרדדים את הבצק למלבן גדול ומכניסים אותו לתבנית מאורכת כששולי הבצק יוצאים מתוך התבנית
יוצקים את הבשר בתוך התבנית ומיישרים אותו בלי להדק
מברישים את הבצק בחלבון וסוגרים בצורת מעטפה
חותכים את הבצק המיותר כדי שלא יהיה יותר מדי בצק
מרפדים תבנית אפיה גודלה בנייר אפיה
הופכים את המאפה כך שיונח עם התפר כלפי מטה בתבנית הגדולה
מברישים בחלמון, או בביצה שלימה ובבעזרת שאריות הבצק יוצרים
קישוטים: חותכים צורות בסכין ומניחים על המאפה ומברישים גם אותם
אופים בתנור מחוממם מראש בחום 170 עד שהמאפה זהוב

הכנת הרוטב
מזהיבים מעט את הבצל, מוסיפים את הפיטריות ומטגנים עוד קצת
מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות
מוסיפים את עשבי התיבול השלימים [פרט לעירית], מלח ופלפל
את השמנת ואת אבקת מרק פיטריות
ומבשלים כ- חמש דקות
מוסיפים את העירית ומכבים
.
.
.

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מקסים.
כמה פשוט ככה טעים.

Unknown אמר/ה...

תודה רבה על המתכון הנפלא.
אפשר להחליף את תערובת הבשר בכמות נדיבה של פרוסות פסטרמה מכל הסוגים. אני מכינה כמעט כל יום שישי ומחלקת את הרולדה לשניים. אחד לארוחה בערב והשני לבוקר. רק צריך למרוח את הבצק מבפנים בשכבה דקה של חרדל (איזה סוג שאוהבים), להניח מעל את פרוסות הפסטרמה ולגלגל. בהצלחה.

Unknown אמר/ה...

שלום מרילין
אני עושה את המתכון שלך כבר הרבה זמן אבל רק עכשיו שמתי לב שאת לא מגלגלת
את הבשר בתוך הבצק. את יכולה להסביר לי שוב בבקשה איך את מניחה את הבשר ובאיזו תבנית? תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת גדולה
וכשחותכים את המאפה איך זה יוצא?