~~ פיצה עגבניות, מוצרלה ובזיליקום ~~


פיצה עגבניות, מוצרלה ובזיליקום



על הפיצה שלנו לא העמסנו כלום משלל התוספות הנהוגות, בחרנו להתרכז בבצק המצוין, ברוטב שאי אפשר לעמוד בפני ריחו ובגבינת הדגל, מוצרלה. נגיסה אחת ותבינו למה לא צריך שום דבר נוסף כאן. חוץ מכמה עלי בזיליקום טריים, כמובן.


חלבי, רמת קושי בינונית, זמן הכנה ואפיה כ- 30 דקות (לא כולל התפחה)


עבור  3 פיצות בקוטר 24 ס"מ
3 תבניות אפיה מצופות נייר אפיה

לבצק
340 גרם (2.5 כוסות) קמח
225 מ"ל מים
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור


לרוטב
800 גרם עגבניות קלופות קצוצות משומרות
1 שן שום חצויה
1 בצל יבש  חצוי
1 כף שטוחה בזיליקום יבש
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור

בנוסף
פרוסות מוצרלה
עלי בזיליקום טריים

מכינים את הבצק:
שמים בקערת המערבל 220 גרם קמח (1.5 כוסות) עם השמרים הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים והשמן ולשים 3 דקות, או עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את שאר הקמח (120 גרם) ולשים 5 דקות נוספות, אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף כף או 2 מים. מצפים את הבצק במעט שמן זית, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעתיים או לילה במקרר.


מכינים אתה רוטב:
מכניסים לסיר בינוני את השמן זית, הבצל והשום ומחממים אותם יחד עד שהשום מפיץ ריח, בערך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, המלח והפלפל ומבשלים את הכל יחד בכיסוי חלקי, ברתיחה עדינה כשעה. מכבים ומצננים.

אופים:
מדליקים תנור ל- 200 מעלות.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק למידות התבניות ומצמידים אותן לתבנית. מורחים שיכבה נדיבה של רוטב, מפזרים גבינת מוצרלה ואופים בשליש התחתון של התנור עד ששולי הבצק מזהיבים, בערך 20 דקות. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.




תגובה 1:

בתיה בר און (Batya) אמר/ה...

באת לי בזמן עם הפיצה הזאת :-) .
השום כתוש? הבצל קצוץ?