~~ שושני פילו עם קרם גבינת זיתים ובצל סגול ~~




צילום בועז לביא, סגנון דליה לינדר 


שושני פילו עם קרם גבינת זיתים ובצל סגול
מתאים לתבנית בגודל 24 ס"מ
8 דפי פילו מופשרים לילה שלם במקרר
50 גרם חמאה טרה מומסת
מלית
750 גרם קרם גבינת שמנת 5% זיתים     
חופן יפה של טרוזיליה קצוצה
200  גרם קוטג 5%
100 גרם גבינה מגורדת
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
מלח
פלפל שחור
1 בצל סגול פרוס לחצאי טבעות
בנוסף: חצאי זיתים שחורים

מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית פרט לבצל הסגול
מכינים את המאפה: מסדרים דף פילו אחד על משטח עבודה, מברישים אותו בחמאה, ומכסים בדף נוסף. עורמים בחלק התחתון של העלים רבע מכמות המלית, מפזרים מעט בצל סגול, מגלגלים את הדפים לגליל ארוך, חותכים את הגליל ל-8 מקטעים ומסדרים אותם בתבנית אפיה, אחד ליד השני. מכינים באותו אופן את שאר המקטעים עד שהתבנית מלאה. שמים חצי זית סגול על כל גליל, אופים בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות למשך כשעה  או עד שהמאפה זהוב היטב.

אין תגובות: