~~ קינוח מלבי ~~

צילום בועז לביא, סגנון דיאנה לינדר



מלבי
1 ליטר חלב
2/3 כוס (85 גרם) קורנפלור
2 כפות מי ורדים
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס (100 גרם) סוכר

בנוסף
פיסטוקים, סירופ מלבי (אפשר גם סירופ פטל), קוקוס קלוי

בעזרת מזלג או מטרפה קטנה מערבבים בקערה בינונית חצי כוס מכמות החלב יחד עם קורנפלור ומי הורדים.
בסיר בינוני מחממים על אש בינונית גבוה את שאר החלב יחד עם הסוכר והשמנת המתוקה. כשהם מגיעים לרתיחה מנימיכים את האש ומוסיפים את תערבות הקורנפלור. מערבבים בעזרת מטרפה ללא הפסקה עד שהכל מסמיך כמו פודינג, מכבים את האש ויוצקים לתוך כלי הגשה גדול או כלים אישיים, עד ל- ¾ גובה. מצננים לגמרי, שומרים במקרר לפחות 4 שעות.
מגישים עם סירופ מלבי, פיסטוקים וקוקוס קלוי

  

אין תגובות: