~~ עוגת גבינה ופירורים אפויים, כמו של פעם ~~



צילום: בועז לביא, סגנון דיאנה לינדר


תבנית 26
לבצק
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
100 גרם חמאה של טרה חתוכה לקוביות
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה
בנוסף:
 2 כפות קמח
1 שקית סוכר וניל
מלית
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם קרם גבינת שמנת 5%
½ כוס (100 גרם)  סוכר
2 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 חלבון
גרודה מלימון
חופן צימוקים בהירים מושרים במים או רום למשך 30 דקות (אפשרות)


מכינים את הבצק: מעבדים את הקמח עם החמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לוקחים 2/3 מהבצק ומרפדים בו את התבנית.
מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים
מסיימים ואופים: יוצקים את המלית על הבצק. מוסיפים לשליש הבצק הנותר את הקמח ואת הסוכר וניל , מעבדים בקצות האצבעות לפירורים ומפזרים אותם על המלית.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהבצק זהוב, בערך שעה.

אין תגובות: