~~ גוזלם תרד ופטה ~~



צילום בועז לביא, סגנון דיאנה לינדר


גוזלם תרד ופטה
8 גוזלם
לבצק
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
1 כף שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
300 מ"ל חלב פושר
50 גרם חמאה רכה
למלית
2 כפות זמן זית
 1 בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
2 חבילות (בערך 500 גרם) של עלי תרד  (אפשר גם מנגולד ללא החלק הלבן) שטופים היטב חתוכים גס
חופן פטרוזוליה קצוצה
כף עלי נענע קצוצים
1 כפית פתיתי צ'ילי גרוס (אפשרות)
מלח
פלפל שחור
 250 גרם גבינת פטה מפוררת
לטיגון: שמן זית ומעט חמאה

מכינים את הבצק: לשים את כל המצרכים לבצק גמיש, 10 דקות. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד מעט חלב, לחלופין, אם הוא רוטב מדי, כף או שתיים קמח. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ- שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל- 8 פיסות ולשים כל פיסה לכדור.
 מכינים את המלית: מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהם שקופים, מוסיפים את עלי התרד (או המנגולד) ומערבבים 2-3 דקות. מכבים את האש, מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מטגנים וממלאים: לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו על משטח מקומח היטב עד שהוא דק ועגול, בכותר של המחבת. כדאי לרדד את הכדורים בהדרגה, כל פעם כדור אחר, ומפעם לפעם הם יפתחו יותר ויותר.
מחממים את שמן ואת החמאה במחבת על אש בינונית גבוה ומעבירים את הבצק המרודד אליו. מסדרים על מחציתו שמינית מהמלית ומקפלים את המחצית השניה על המלית. כשהצד התחתון מוזהב הופכים את המאפה ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שגם צד זה יהיה זהוב. מגישים חם.
ניתן להקפיא ולחמם על פלאטה או במחבת.

אין תגובות: