~~ עוגת בוץ שהתחפשה לכוס קפה ~~




צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל

הפתעה!!
מה דעתכם על עוגה רכה בטעם שוקולד קפה, עם רוטב מוקה מעל?
מה דעתכם שהעוגה תיראה כמו כוס קפה? אבל ממש!
חייבת להגיד שאצלי הרעיון והביצוע צלחו, גם האורחים וגם בני הבית התלהבו מהתחפושת, והעבודה על זה? ממש לא קשה. חשבתם על משלוח מקורי? אוכל מחופש? אז הנה דוגמה אחת ועוד מעט בע"ה אפרסם עוד רעיון מקסים

את הבצק סוכר והדבק האכיל קניתי בחנות לכלים חד פעמים שלי הבית, אין תירוצים! 

12 מנות אישיות (עטרות מנייר בנפח 1/2 כוס)

עוגה
1כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
2 כפיות נס קפה
1 כוס קקאו
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
3 ביצים

קרם הדבקה
חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
 כוסות מבצק סוכר
בצק סוכר לבן
אבקת סוכר
דבק אכיל
עזרים: מערך מפלסטיק, סרגל, סכין או גלגלת פיצה
רוטב  מוקה
חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
מכינים את העוגות:
מערבבים בקערה את הסוכר הלבן, הסוכר החום, הנס קפה, הקקאו הקמח ואבקת האפיה.
מוסיפים את השמן, הביצים והמים הרותחים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים לעטרות מנייר עד ל- ¾ ואופים כ- 12 דקות או עד שהעוגה מוכנה, קיסם המוכנס במרכז יוצא עם פירורים לחים.  מצננים לגמרי, עדיף במקרר לילה, ורק אז קורעים ומשליחים את הנייר מעליהם.

מכינים קרם להדבקה ומצפים: מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם השוקולד עד שהשוקולד נמס לגמרי. מצננים  עד שהמרקם סמיך ובעזרת מרית או סכין מצפים את העוגות בשכבה דקה, מסביב  (אין צורך לצפות מעל ומתחת).
מעצבים כוסות: מודדים ורושמים את הגובה של העוגות ואת ההיקף (אפשר להיעזר בסרט או בחוט ואחר כך למדוד אותו על סרגל).
לוקחים חופן בצק סוכר ומעבדים אותו בין הידיים עד שהוא גמיש ונוח לעיבוד. מקמחים משטח עבודה במעט אבקת סוכר מרדדים את הבצק לשכבה לא דקה מדי, בערך ¼ ס"מ עובי. מרדדים את הבצק תוך כדי שמסובבים והופכים אותו לעיתים קרובות כדי להיות בטוח שהוא לא נדבק למשטח כלל, ואם יש צורך מפדרים עוד מעט אבקת סוכר. חותכים את הבצק למלבן לפי מידת העוגה: בגובה של 1 ס"מ מעל לגובה האמיתי של העוגה, וברוחב (היקף) של העוגה. מרימים את המלבן ומצמידים אותו להיקף העוגה. מצפים באותו אופן את כל העוגות.
יוצרים בעזרת פיסות קטנות של בצק סוכר את הידית של הכוסות, ומייבשים אותן לפחות שעה. כשהן יבשות מדביקים אותן בעזרת דבק אכיל.

מכינים את הרוטב מוקה: מכניסים את כל המצרכים לסיר קטן, מחממים עד שהכל נמס ומערבבים היטב. כשהתערובת כבר לא חמה מדי יוצקים אותה לתוך כוסות הקפה, על העוגה, נזהרים לא ללכלך הכוס.
שומרים במקרר עד 3 ימים מראש. לקבלת עוגה במרקם "בוץ" , מגישים בטמפרטורת החדר.


5 תגובות:

קטי אמר/ה...

מרילין
את פשוט מדהימה !
אני מכינה לפחות פעם בשבוע משהו שלך ונהנית לקרוא תמיד את הסיפורים שלך , גם מהספר המקסים שלך ...
את המנוי ל"טעימות" עשיתי בגללך !
הרעיונות שלך מקסימים והכול מוצלח .
הצלחה רבה וכל טוב .
קייטי

מרילין איילון אמר/ה...

תודה רבה קייטי

שרה ריסמני אמר/ה...

שלום מרילין

איך ניתן להמיר את הכמויות לעוגת שוקולד בתבנית רגילה או לאיזו תבנית תספיק הכמות שמופיעה במתכון? אני מאוד רוצה לנסות את המתכון הזה אבל לא רוצה לעשות אותו בכמויות קטנות. יש אפשרות כזו?
תודה רבה ופורים שמח

hadar ben-sade אמר/ה...

אוי מה את עושה לי...אחרי שכבר סגרתי 'תפריט' למשלוחי המנות השנה..איך אפשר לעמוד בפני הרעיון המתוק (תרתי משמע) הזה!!!!

מרילין איילון אמר/ה...

השלום שרה, הכמות הזו מספיקה לתבנית רגיל בינונית חד פעמית
בהצלחה!