~~ עוגיות שורטברד בעיטור פסטלי ~~

 
~~ עוגיות שורטברד בעיטור פסטלי ~~
צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל


מרקמם נמס בפה והמליחות העדינה שלהם מאוזנת היטב על ידי הציפוי המתוק. כיוון שמלאכת העיטור דורשת זמן אני ממליצה לחלק את הזמן לשני חלקים, תחילה אפשר לאפות אותן ולשמור בקופסא אטומה (או במקפיא), ובזמן רגוע אחר לעסוק בציפוי.

חלבי, רמת קושי בינוני, זמן הכנה כ- 10 דקות, אפיה כ- 10 דקות, לציפוי, כ- 30 דקות.


לעוגיות
100 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה מאוד (אך לא מומסת)
1/4 כפית מלח
200 גרם (1.5 כוס) קמח
100 גרם (כוס פחות כף גדושה) קורנפלור

לציפוי פסטל
300 גרם (2.5 כוסות) אבקת סוכר
1 חלבון ביצה
1 טיפה של מיץ לימון
צבעי מאכל ג'לי

מכינים את העוגיות
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצפים תבנית בנייר אפיה.
מכניסים את החמאה ואבקת הסוכר לקערה גדולה ומערבבים היטב ביחד עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והמלח, ואוספים את הכל לבצק.
מקררים את הבצק במקרר למשך 10 דקות.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי 0.5 ס"מ, קורצים ממנו צורות בעזרת חותכן עוגיות, מעבירים אותן לתבנית האפיה ואופים למשך 10 דקות או עד שהן מתחילות להזהיב, אבל נשארות יחסית בהירות.

מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את אבקת הסוכר עם החלבון עד לקבלת מרקם יציב, כ- 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מחלקים את התערובת למספר קערות לפי מספר הצבעים הרצויים. מוסיפים לכל קערה טיפה או שתיים של צבע ג'לי ומערבבים.
המרקם צריך להיות נוח לזילוף ולציור, מוסיפים טיפה מים או חלבון לפי הצורך.

מקשטים: מתחילים להזליף את היקף העוגיות, ואחר כך ממלאים. אם רוצים לצייר דוגמה על המילוי, מזליפים אותה לפני שהשכיבה הראשונה מתייבשת לגמרי.
שומרים בקופסא אטומה עד שבוע ימים.