~~ עוגת יוגורט ושוקולית בציפוי קרם יוגורט, קל וטעים טעים ~~

צילום: תומר בורמד, סגנון: נעה קנריק

אוטוטו סוף החופש הגדול, איך אתם מרגישים עם זה?
אני כך כך..
הפעם באמת הרגיש לי קצר מדי, קשה לי לחשוב שחוזרים לשגרת בית הספר, מרגיש לי קצת מועקה להיות תמידעם יד על הדופק, שיעורים / מערכת שעות / אקלים כיתתי...

מוזר שמעולם לא נלחצתי כך עם בנותי הגדולות, עושה  רשום שהן גדלו לבד, והכל היה בסדר
אבל עם הקטנים ...אני כל הזמן בלחץ, עם הגיל מתווספות חרדות? או שהשתנתי?

אני לא יודעת.

בינתיים נכין עוגה קלה מאוד, בטעם פשוט שכולם אוהבים
ואז יהיה ריח נהדר בבית
נוכל יחד
ובע"ה נעבור את זה



במתכון הזה נשתמש בגביע היוגורט ככוס מדידה – מתקבלת עוגה מאוד טעימה שמכינים בשתי דקות. 

תבנית עגולה בכותר 22 ס"מ (אפשר גם 24 לעוגה יותר נמוכה) או תבנית קוגלהוף

מצרכים לעוגה

1 גביע יוגורט טבעי 3% (150 מ"ל)
3 ביצים
1 גביע שמן
1 גביע קמח
1 גביע שוקולית
1 שקית אבקת אפיה
1 גביע סוכר

 לציפוי
גביע יוגורט טבעי 3% (150 מ"ל)
5 כפות שוקולית
4 כפות אבקת פודינג וניל
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אפשרות: שוקולד מגורד לקישוט העוגה

 מכינים את העוגה: משמנים את תבנית האפיה ומחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את היוגורט הביצים והשמן ומערבבים אותם יחד. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד שאין יותר גושים. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים ב- 40 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז (נוגעים) וקיסם המוחדר במרכז יוצא יבש.

מכינים את הציפוי: מכניסים לכלי בינוני את היוגורט ואת אבקת השוקולית ןמעערבבים היטב. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג וניל עד למרקם של קצפת ומקפלים אותה עם תערובת היוגורט. מורחים מהציפוי על העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורד, אם רוצים. אם אחרי הציפוי עדיין נשאר מהקרם הטעים, הגישו אותו בנפרד לצד העוגה או הוסיפו כף יפה ממנו לתוך ספל הקפה שלכם (או השוקו).

אין תגובות: