~~ סובלקי קוטופולו , שיפודי פרגיות עסיסיים ישר מיוון ~~


לאחרונה כתבתי כתבה קטנה על הגסטרונומיה היוונית במגזין "טעימות" וצירפתי לה שני מתכונים, אחד מהם הוא מנת השיפודיה המעולה הזו. תכינו, ותראו כמה שזה טעים. מתובל טוב, רך וטעים!


צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל

אם אין זמן להכין פיתות, אל תוותרו על המנה, הכינו בכל זאת את השיפודים, וגם את הסלט, שהם מאוד מאוד טעימים.

לפיתות
280 גרם קמח רגיל (2 כוסות)
כפית מלח
4 כפות זמן זית
200 מ"ל מים
לשימון המחבת: שמן זית

לשיפודים
8 שיפודים (עדיף ממתכת, אם משתמשים בשיפודי עץ כדאי להשרות אותם במים תחילה)
600 גרם פרגיות (ירכי עוף) חתוכים לחתיכות קטנות
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1 כף אורגנו יבש
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
  לסלט
3 מלפפונים חתוכים לקוביות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4 גבעולי שמיר קצוצים
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל שחור
 בנוסף
1 כוס תחינה מוכנה


מכינים את הפיתות: מכניסים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים. יוצקים את השמן זית והמים ומערבבים בעזרת כף עץ למשך דקה עד שכל החומרים מתגבשים ומשהים לדקה.
לשים בקערה את הבצק 5 דקות,  אם הבצק נדבק מדי לידיים אפשר לפי הצורך לשטוף אותן, לייבש אותן, להוסיף כף קמח ולהמשיך ללוש.
מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עוד 5 דקות.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים (או 8 אם רוצים מנות יוצר קטנות), לשים כל חלק לכדור ומרדדים אותם לפיתה בקוטר 20 ס"מ בערך.
יוצקים כפית שמן זית במחבת, מכניסים פיתה אחת מזהיבים אותה, בערך 2 דקות בכל צד. ניתן להכין מראש ולהקפיא.
לפני ההגשה אפשר לחמם על מחבת חמה.


מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים.

מכינים את השיפודים:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים ומשרים לפחות שעה ועד יממה במקרר.
משפדים את פיסות הבשר ומסדרים אותם על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשל 20 דקות

מגישים: מחממים פיתה, שמים עליה תחינה, סלט, שיפודים ומגישים עם זיתים טובים.

אין תגובות: