~~ אקלייר קרם בוטנים ובוטנים מסוכרים~~

צילום: שרית גופר, סגנון: נעה קנרק

טעים טעים, אין אחד שטעם ולא המשיך עוד לטעום.
המאפה אלגנטי (שימו לב לחיתוך של האלקייר שמאפשר למלא אותו היטב) והוא משלב פריכות של הבצק עם קרמיות של המלית וגם קצת קראנציות מהבוטנים מעל. את הכל אפשר להכין הרבה זמן מראש ולשמור במקפיא. תיהנו!
אקלייר קרם בוטנים ובוטנים מסוכרים

לבצק:
250 מ"ל מים (כוס גדושה)
100 גרם חמאה (או מרגרינה) חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כפית סוכר
200 גרם קמח (1.5 כוסות)
4 ביצים טרופות
לקרם הבוטנים:
2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
4 כפות אבקת פודינג וניל
1/2 כוס ממרח בוטנים

לבוטנים המסוכרים:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
50 גרם בוטנים קלופים טבעיים (1/3 כוס)

מכינים את הבצק:
מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכניסים לסיר בינוני את המים, החמאה, המלח והסוכר ומביאים אותם לרתיחה.
מוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים אותו היטב בעזרת כף עץ עד שהוא סופח את כל הנוזלים ונפרד מהדפנות. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב את הבצק ולייבש אותו עד שהוא מתחיל להיצמד לקרקעית הסיר, בערך 5 דקות. מכבים את האש ומעבירים לקערה.
מוסיפים לסיר רבע מכמות הביצים ומערבבים במרץ עד שהן נבלעות היטב בבצק. ממשיכים להוסיף כל פעם רבע מכמות הביצים ומערבבים היטב (נוח לעשות את השלב הזה בעזרת מעבד מזון ובוו גיטרה). מעבירים את הבלילה לשקית זילוף בעלת צנתר עגול חלק או משונן בעובי 1 ס"מ ומזליפים פסים באורך 12 ס"מ.
מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים זהובים היטב, כמעט חומים, ומעט נוקשים. מוציאים אותם מהתנור ומצננים.

 מכינים את הקרם וממלאים:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת פודינג הווניל. מוסיפים את ממרח הבוטנים, מקפלים אותו בתוך הקצפת ומעבירים לשקית זילוף בעלת צנתר כוכב. חותכים את השליש העליון של המאפים ומזליפים מהקרם פנימה (אם רוצים מכסים, הפעם העדפתי שלא) עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר יממה או להקפיא.

מקשטים בבוטנים מסוכרים:
בסיר בינוני ממיסים את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל נוזלי. מוסיפים את הבוטנים ומבשלים יחד כ-5 דקות או עד שהם מצופים היטב. יוצקים את הבוטנים על משטח מצופה בנייר אפייה, וכשהם מתקררים קוצצים אותם בעזרת סכין. מפזרים אותם על הקרם ומגישים.

תגובה 1:

The Cookie Fairy אמר/ה...

שאת רעהההה!
מהמם :)