~~ צלי בשר ראש פיקאנטי עם גרגירי חומוס ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: דן לב




תבשיל בשר סופר פיקאנטי: הבשר רך רך, והטעם מעדן. מושלם ל "שניהיה לראש" . תנסו להגיש אותו גם בשבת בוקר אחרי שהוא התחמם על הפלאטה כל הלילה - תענוג.
אפשר השתמש בבשר שריר (מספר 8), בכתף (מספר 5) וגם בבשר ראש.
אם מכינים מבשר ראש שוטפים היטב את הבשר תחת מים זורמים כדי להסיר ממנו את עודף המלח, מכניסים את הבשר לסיר גדול, מכסים אותו במים, מביאים את הכל לרתיחה ומשליחים את המים. אחר כך ממשיכים כמתואר במתכון.





1.5 קילו בשר (ראש, שריר או כתף)

1 בצל חצוי

5 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כוס שמן

2 כפות שום כתוש

2 כפות כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פלפל שחור

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות מים מבישול הבשר

1 קילו גרגירי חומוס מבושלים

1 צרור כוסברה גדול קצוץ





.

שמים את הבשר (נתח שלם ) בסיר לחץ, מוסיפים את הבצל, עלי הדפה והפלפל האנגלי, מכסים במים, סוגרים את הסיר ומבשלים למשך שעה. אפשר גם לבשל את הבשר בסיר רגיל למשך שעתיים (או עד שהוא רך).

מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים את המים (אם בישלנו בשר ראש משליכים את המים ומנקים את הבשר מהחלקים הלבנים).
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות, מכניסים לסיר רחב את השמן, השום והתבלינים ומחממים אותם עד שהשום המתובל מפיץ ניחוח, מוסיפים  את רסק העגבניות, המים מבישול הבשר (או מים נקיים אם מדובר בבשר ראש), גרגירי החומוס ומחצית מכמות הכוסברה, סוגרים את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 40 דקות על אש קטנה. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את המחצית השנייה של הכוסברה הקצוצה.



2 comments:

לילי אמר/ה...

הכנתי,מתכון פשוט ומהמם,כולם אהבו...
שמתי רק כף אחת כמון.

מרילין איילון אמר/ה...

כיף לשמוע, תודה!