~~ עוגת שמרים ממולאת קרם קוקוס תפוז (פרווה) ~~

 
לאחרונה אפיתי לא מעט עוגות שמרים, אבל זאת בלתה והצטיינה יותר מכולן. השילוב בן הקוקוס לתפוז פשוט מושלם בעיניי והמרקם של המלית אחרי האפיה מזכירה קצת סוג של מרציפן קוקוס. כשהגשתי אותה בשבוע שעבר לרגל פגישה שהתקיימה אצלי קיבלתי עליה מחמאות בלי סוף, והמחמאה הכי גדולה היא, שבמהלך אותה פגישה כולם ניגשו שוב ושוב, כל פעם לעוד פרוסה קטנה, רק עוד קצת ודי. את העוגה השניה ששמרתי במקפיא הוצאתי לכבוד שבת, וגם הפעם, הזכירו לי כולם כמה שהיא טובה.




 
 
לפני שנים רבות, כשגרנו בצרפת הייתה לנו שכנה, מדאם אביטבול, שהייתה מבשלים ואופה בחסד. פעם היא נתנה לי לטעום ריבה שהיא רקחה. הריבה הייתה צמיגים מאוד, והיה בה שילוב נפלא של קוקוס ותפוזים. אני זוכרת היטב בתור ילדה שכשטעמתי את הריבה חשבתי לעצמי שהדבר הזה פשוט טעים, כמו ממתק, הרושם של הטעם השונה והחדש הזה נשאר לי, וכל השנים חיפשתי הרבה פעמים  למצאו את המתכון הזה, של ריבת תפוז קוקוס. אבל לא מצאתי.
 
 
כשהכנתי את העוגה הזו, ידעתי שארצה לשלב בין התפוז לקוקוס, אבל רק כשערבבתי את ריבת התפוזים עם הקוקוס, וטעמתי, הבנתי שלריבה של מדאם אביטבול ייחלתי. לא בדיוק אותו מרקם, אבל בהחלט אותו טעם.
 


מצרכים ל- 2 עוגות בכותר 24
 
מצרכים לבצק, מידות כוס של 240 מ"ל
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2/3 כוס חלב קוקוס (אפשר גם 1/3 כוס מים + 1/3 כוס משקה סויה)
קליפת מגוררת מלימון שלם   
מצרכים למלית
2 כוסות קוקוס
2 כוסות ריבת תפוזים*
*לגבי ריבת תפוזים יש מספר אפשרויות. לצורך הכנת העוגה הזו השתמשתי בריבת תפוזים קנויה מתוצרת Fruppa הריבה במרקם של סירופ סמיך עמוסה בחתיכות תפוזים. בפעם אחרת שהכנתי את העוגה, השתמשתי בריבת תפוז סיני ביתים (מתכון מעולה שפרסמתי לפני מספר שנים) שקיצצתי ממנה את התפוזים. אני משערת שגם ריבת תפוזים אחרת תתאים מאוד. לנוחיותכם רשמתי את המתכון לריבת תפוז סיני בסוף המתכון הזה כדי שלא תלכו לטייל.
 
ומצרכים לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים


מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים, לשים 10 דקות ונותנים לנוח עד להכפלת הנפח (אפשר גם לילה במקרר).
 
 

מכינים את המלית: מכניסים לקערה את המרכיבים ומערבבים.

 

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים

 

ממלאים וקולעים: מחלקים את הבצק לשני חלקים, לוקחים חלק אחד, לעוגה אחת , מרדדים אותו על משטח מעט משומן למלבן ארוך ורחב, בערך 30*40 ס"מ, מורחים על כולו מחצית מכמות המלית ומגלגלים אותו על עצמו, לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה חותכים את כל הגליל לאורך, לשני חצאי גלילים פתוחים, ומלפפים אותם אחד סביב השני. דוגמת קראנץ כמו שקוראים לזה. מגלגלים לשבלול, סביב עצמו,  מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת נייר אפיה ומכינים באותו אופן את העוגה השניה. 
 
נותנים לעוגות לתפוח שעה וחצי ואופים אותן בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך של כ- 40 דקות או עד שהם אפויים מספיק (בודקים למלטה). מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ.


מורחים על כל העלה מלית
אפשר בהחלט להקפיא, וכדאי לחמם מעט לפני ההגשה, הטעמים נפתחים.
 



ריבת תפוז סיני

כל שנה, כשעצי התפוסיני עמוסים בפרי אנחנו מכינים מהם ריבה. את הריבה אנחנו אוכלים לרוב על פרוסת לחם וחמאה אבל הכי הכי, אוהבים אותה מבושלת יחד עם כבדי עוף ובצל
שימו לב, מרקם הריבה הוא של פירות בתוך סירופ סמיך כפי שרואים בתמנה.

Dulce de kumquat

מצרכים
קילו תפוז סיני
כפית סודה לשתייה
קילו סוכר/
הכנה
רוחצים היטב את התפוזים ושמים אותם בקערה
מפזרים את הסודה לשתייה ומכסים במים רותחים
אחרי שהמים התקררו שוטפים היטב מספר פעמים ומסננים
מחוררים כל תפוז בעזרת מסרגה - כדי למנוע פיצוץ
שמים את התפוזים בסיר, מכסים במים מבשלים רבע שעה ומסננים
בסיר עמוק מבשלים קילו סוכר עם ארבע כוסות מים 10 דקות
מצרפים את התפוזים לסיר ומבשלים עד שהתפוזים מבריקים וכמעט שקופים
משאירים לילה בסיר, ולמחרת מעבירים לצנצנות

6 תגובות:

hadar ben-sade אמר/ה...

עשית לי חשק!
גם אני כ"כ אוהבת את הצרוף הזה!

שרי אמר/ה...

היי מרילין, נראית מעולה,...
האם אפשר להחליף את החלב קוקוס בשמנת מתוקה או מיץ תפוזים?
ולגבי המילוי, אצלנו בבית לא כולם אוהבים אפשר בעוגה אחת להחליף בכוס נטולה?

מרילין איילון אמר/ה...

אני עונה שכן. אני מאמינה שכל מה שרשמת יהיה מוצלח.

The Cookie Fairy אמר/ה...

ניאמממ הרגת אותי לגמרי עכשיו...
מתה על שילוב הטעמים הזה-
עוגה יפהפיה ובטוחה שגם סופר טעימה!
יבורכו מעשה ידייך מוכשרונת

תמי בר-דוד אמר/ה...

הכנתי ויצא פשוט מדהים!
חתכתי את הכרוכיות המגולגלות לחתיכות לרוחב,
הכנסתי לתבנית קאפקייק'ס
ואפיתי כעוגיות. להיט!!!

ורדי אמר/ה...

מרילין ערב טוב

הכנתי את העוגות, ושלחתי חלק עם בעלי לשיעור, המגש חזר ריק, וזאת כידוע המחמאה הגדולה מכולן.
גם בבית נהנינו מכל ביס...
השילוב גאוני ממש!
תמשיכי לעשות חיל, את מדהימה ממש!