~~ ממתק שוקולד קוקוס וגם מתכון לחלב מרוכז ~~

Carre a la noix de coco, lait concentre sucre et chocolat + recette de lait concentre sucre fait maison



השילוב של שוקולד-קוקוס לא צריך יחצון, כידוע מעולה! אהבתי את המתכון בזכות קלות ההכנה והטעם שהזכיר לי את חטיף הבאונטי הטעים. בגלל שלא היה לי חלב  ממותק מרוכז באותו רגע ושקשה לי לדחות סיפוקים הכנתי אותו בבית - המתכון בהמשך. (גם זה קלי קלות!)


מצרכים לתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ:
(לא הייתה תבנית בגודל הזה, השתמשתי במגש קטן שבו אני מגישה קפה)

 200 גרם שוקולד מריר
 50 גרם חמאה
 2 כפות מים
 250 גרם קוקוס טחון
 400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
 1/2 כפית מלח
 1 כפית תמצית וניל
 1/2 כוס אבקת סוכר (שמתי סוכר רגיל)

הכנה
מרפדים את תבנית בנייר אפיה
ממיסים את השוקולד עם החמאה ויוצקים מחצית לתבנית, מיישרים ומקפיאים.
מערבבים את שאר המצרכים, יוצקים על השוקולד, מיישרים ומקפיאים שוב
ממיסים שוב את יתרת השוקולד, אם התערובת סמיכה מכדי להימרח יפה ובשכבה אחידה על הקוקוס, מדללים אותה בכמה טיפות מים. יוצקים את השוקולד על פני הקוקוס ומיישרים בגב כף או במרית. מעבירים למקפיא לכחצי שעה להתייצבות. מעבירים סכין חדה לאורך הדפנות כדי לשחרר את הממתק מהתבנית, והופכים על קרש חיתוך. מקלפים בעדינות את נייר האפייה וחותכים בסכין חדה לריבועים (3*3 בערך) . שומרים בקירור או במקפיא.

 
ועכשיו שימו לב ליופי הזה...הביצוע של בת-שבע טובה
מושלם! 


Carre a la noix de coco, lait concentre sucre et chocolat
pour petit moule 20*20

Fondre 200 gr de chocolat avec 50 gr de beurre, etaler la moitiee sur le moule sur papier sulfure et congeler.
Melanger 250g de coco, 400 gr de lcs, 1/2 cac de sel, 1 cac de vanille et 1/2 verre de sucre, verser sur le chocolat et re-congeler. Refondre le reste de chocolat (s'il le faut rajouter 1 cas d'eau) et etaler sur le moule. Refroidir bien avant de demouler et couper en carre. Se garde au frigo et se congele tres bien.



הכנה ביתית של חלב מרוכז ממותק - מתכון של מלכי אדלר (המורה שלי למקרון)
1 ליטר חלב
1/2 קילו סוכר
50 גרם חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים

הכנה
שמים בסיר את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עוד חצי שעה. מוסיפים את החמאה ומערבבים  היטב.
מערבבים את הקורנפלור והמים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק. 
מבשלים עוד 15 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד. נשמר במקרר מספר ימים.


lait concentre sucre fait maison
Porter a ebultion 1 litre de lait avec 500g de sucre et cuir en melangeant encore 30 minutes. Rajouter 50g de beurre et remelanger.
Diluer 4 cas de maizena avec 1/2 verre d'eau, verser dans la casserol et cuire en melangeant encore 15 minutes. Garder au frigo.



















ופה רואים את משה בתיבה  (פרשת שמות) שהצדיק הקטן שלנו מתעקש לקראו לו משה בטבע




וכאן מקרון צהוב במילוי למון קארד


ומקרון קקאו במילוי גנאש שוקולד פרלינה ואגוזים קצוצים



לכבוד שבת קודש






8 תגובות:

  1. איזה אלופה!!!!!!!!

    בתור אחת שאוכלת רק חלב ישראל היה לי מאוד קשה כל פעם למצוא חלב מרוכז עם הכשר בד"צ, אז תודה רבה מקווה שהמתכון ינוסה בקרוב ממש.

    שתהיה שבת שלום :)

    השבמחק
  2. זהו את חושבת? :-)
    התפוח לא נפל רחוק מהעץ. פאי מקסים!
    נראה שהמקרונים הולכים ומשתפרים.

    שתהיה שבת שלום!

    יהודית

    השבמחק
  3. ואוו איזו תמונה מעלפתת ניצן הצלמת שלנו עשתה ! הפאי תפוחים הפירחוני נראה משגע! חייבת לנסות בהקדם ..
    נהנת מאוד לגלוש בבלוג

    השבמחק
  4. אפשר בבקשה מתכון למקרון
    התמונות של המקרון מדהימות!!!!

    והפאי תפוחים מקסים.

    אוהבת את הבלוג שלך ואת המתכונים!

    השבמחק
  5. מליטר חלב יוצא 400 מיליליטר של חלב מרוכז?

    השבמחק
  6. כמה חלב מרוכז יוצא מליטר חלב?באמת 400 מ"ל?

    השבמחק
  7. כמה חלב מרוכז יוצא מליטר חלב?באמת 400 מ"ל?

    השבמחק
  8. את גאונה

    תודה על המתכון עם הקוקוס והשוקולד אכין אותו לחג השני.
    ועוד תודה על החלב המרוכז. האם הוא באמת זהה לקנוי.? נראה קל הכנה.
    המתכונים שלך נהדרים-ומנסיוני אני סומכת עלייך.

    חג שמח

    השבמחק