~~ ג'חנון ~~

Jahnoun

 ג'חנון, ביצה קשה, עגבניות מרוסקות וסחוג באים " קומפלט" ובלעדיהם שבת היא לא שבת במחוזותינו. במתכון הזה שמים 4 כפות סוכר בעיסה שזה מתיקות נייטרלית יחסית. ניתן להוסיף עוד שתי כפות למי שאוהב ג'חנון קצת מתוק (אנחנו לא)



העלים של הג'חנון מושגים על ידי מה שניקרא "פתיחה" : מותחים את הבצק על משטח, מורחים מרגרינה או סמנה ומגלגלים. הפתיחה היא זו שתקבע את עובי העלים של הג'חנון, ואת כמות העלים
.
אציג כאן שתי סוגי פתיחה..אחת של חברתי מירי היקרה (כמעט כולם עושים כך) , ואחת של
סבתי מזל ז"ל שהייתה אלופת האלופים בג'חנון ומלוח ולא היה ולא יהיה עוד כמו שלה..היא הייתה פותחת את הבצק כל כך דק שהוא היה ניראה שקוף לגמרי ודרכו הינו רואים את הפסים של הפורמייקה של השולחן
בפינת אוכל
והבצק היה נמתח אל מעבר
לשולחן ונופל בשוליים - פשוט מחזה מדהים.
 
הערות חשובות
1. רוב האנשים מכינים מקילו ג'חנון 12 יחידות. אבל אמא שלי גילתה לי שהכי טוב זה להכין ג'חנונים יותר גדולים, הם יוצאים יותר עסיסיים עם מיליון עלים. לשאלתי איך אפשר לאכול ג'חנון גדול היא אמרה שפשוט חותכים אותו לשניים בהגשה. היא מכינה בקילו קמח 6 ג'חנונים. אני בשבועות האחרונים הגדלתי אותם והכנתי מקילו קמח 8 ג'חנונים. והיא צודקת..הרבה יותר מוצלח!
 
2. האפיה היא שלב חשוב מאוד. בעבר, בתנור הקודם הייתי אופה על 130 במהלך 4 שעות. היום אני אופה רק על 100 מעלות במהלך 4-5 שעות, ואז מתקבל טעם הרבה יותר עשיר וצבע משגע. הייתי רוצה לנסות להוריד ל- 90 מעלות ולאפות 6 שעות. ניראה לי שזה מה שהעשה בפעם הבאה.

3. מנוחה. כדי שהבצק אכן ייפתח בלי להיקרע, הוא חיב להיות גמיש ונוח. את התכונות האלה אנחנו משיגים על ידי שזה שהבצק נח. הוא נח כשהוא במצב של כדור, ומכוסה בניילון (חשוב מאוד אחרת סתם ייתיבש) ונח במזמן שפותחים אותו. כל פעם קצת.

~~
מצרכים
קילו קמח
שקית אבקת אפיה
ארבע כפות סוכר
כף מלח
שלוש כוסות מים

.
לפתיחה - חבילה של מרגרינה או סמנה במצב נוזלי
.
הכנה
מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים
מוסיפים את המים ולשים כ- 5 דקות
נותנים לבצק לנוח כחצי שעה לשים שוב מספר דקות
ונותנים לנוח עוד חצי שעה כשהכדורים מכוסים בניילון.
מחלקים ל- 12 כדורים - כל כדור בערך 150 גרם
ומניחים אותם על משטח מקומח
לשים כל כדור בנפרד דקה, עם ידיים מקומחות ונותנים לנוח כשעה


מקילו בצק יוצרים 12 כדורים ונותנים להם לנוח
מקילו בצק נוצרים כ- 12 ג'חנונים אותם אני מכינה באמצע השבוע
מחלקת אותם לשני סירים ומקפיאה כשהם במצב בצק מגולגל
סיר אחד משמש לשבת הקרובה והסיר השני לשבת שלאחר מכן
.

.
פתיחה - הנחיות כלליותעל מנת לפתוח את הבצק לדי עלה דק חשוב שהבצק ינוח
מספק, אחרת הוא
יגלה התנגדות ויקרע בקלותפותחים את הבצק לאט לאט: מרימים, מותחים, מניחים שוב על
השולחן
וממשיכים הלאה עד שהוא מספיק דק
ואם מרגישים שהוא לא מתמסר אז נותנים לו לנוח עוד קצת וממשיכים
ביום קר - הבצק ידרוש יותר מנוחה מאשר ביום חם
פתיחה של מירי
פותחים את הבצק לצורה מלבנית
מורחים שכבה קלה של סמנה על העלה בעזרת יד אחת
מקפלים את השליש הימני של הבצק כלפי שמאל
מקפלים את השליש השמאלי של הבצק כלפי ימין על הבצק שקיפלנו
כבר וכך נוצרות שלוש שכבות בצק
מורחים שכבה קלה של סמנה על המלבן המאורך שנוצר
ומתחילים לגלגל את הגחנון מהגוף כלפי חוץ, תוך כדי מתיחה
קלה כל פעם
משמנים מעט את הג'חנון בסמנה ומניחים בסיר



1/3 - 1/3 - 1/3
פתיחה של מירי - שליש / שליש / שליש
פתיחה של סבתי מזל ז"ל
פותחים את הבצק לדי מעגל גדול ומשמנים אותו
עושים חור במרכז המעגל בעזרת אצבע ומקפלים את הבצק
מבפנים המעגל כלפי חוץ, כל פעם לכיוון אחר עד שנוצר
חישוק
משמנים קלות את החישוק, קורעים קצה אחד ומתחילים
לגלגל סביב סביב
תוך כדי מתיחה קלה כל פעם. משמנים מעט את
הג'חנון בסמנה ומניחים בסיר


פתיחה של סבתי מזל - מעגל גדול

מגלגלים ומותחים

אפיה
ביום שישי, מחממים תנור לחום של 130 מעלות
כשהתנור חם, מכניסים את הג'חנון ואופים שלוש שעות
מקררים ושומרים במקרר
בשבת בחצות הלילה, שמים את הג'חנון על רשת מעל הפלאטה
ובבוקר, בסביבות 6, הופכים אותו וממשיכים לבשל עד
לארוחה
שזה בערך בשעה 10:00






Jahnoun
ingredients
1 kilo de farine
1 sachet de levure alsacienne
4 cas de sucre
1 cas de sel
3 verres d'eau (200 ml le verre)
~
200 gr de margarine
~
melanger les sec, rajouter l'eau et petrir 5 minutes
laisser de reposer 1/2 heures et repetire 5 minutes
laisser reposer 1/2 heure.
diviser en 12 boules, et poser les sur un plan farine
travailler (bouler) un peu chaque boule.
laisser reposer 1 heure.
~
huiler un peu un plan de travail
et commencer a ouvrir un boule, avec les mains
doucement doucement, il faut en fair un rectangle
si ca dechire, laisser reposer encore un peu
le rectangle doit faire a peu pres 45*55
mettre un fine couche de margarine sur le tout avec les mains
replier le cote droit sur un tiers a gauche et graisser un peu
replier le cote gauche sur tout le cote droit.
voit image ou il y a ecrit 1/3 - 1/3
graisser le rectangle
et rouler vers le haut en tirant un peu vers vous
pour avoir une pate plus fine
gtaissr le jahnoun et mettre dans la casserol a jahnoun
~
cuisson: au four prechaufer 160 pendant 3 heures
et apres dans le four a 100 tout la nuit

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין איזה יופי של ג'חנון .
גם אני מכינה בבית, ושמה דבש במקום הסוכר.
חוצמזה, הבלוג מרהיב, ממש תענוג לשוטט בו וללמוד ממך .

ראיתי ששמת קישור לעוגת השבלול שלי...מצחיקה את. זו מחמאה גדולה עבורי ! תודה !

שתהיה לכם שבת שלום , טעימה ומבורכת.
את אשת חיל !

איה ו.

אנונימי אמר/ה...

היכן משיגים סמנה?

virginie אמר/ה...

bonsoir !
je sais qu'il est tres tard mais en voyant cette recette je me suis dit impossible elle est trop forte blein ara....mais dans le tracducteur automatique cela ne veut rien dire est ce qu'il serait possible en francais merci 1000 fois.

virginie אמר/ה...

bonjour c'est encore moi desolé de te relancer pour la traduction mais j'ai hate d'essayer.
merci pour tout

virginie אמר/ה...

merci beaucoup maryline je vais dès demain faire mes courses puis essayer je te tiendrais au courant

shavoua tov!

אנונימי אמר/ה...

היי מרלין

ניסיתי את הג'חנון ומשום מה הוא יצא די קשה בהשוואה לג'חנון הקנוי?

איפה טעיתי?

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין
האם אפשר להכין את הג'חנונים ולהשאיר אותם כבצק למספר שעות ורק לאחר מספר שעות להכניס אותם לתנור?